Mineralno povijanje je ena najbolj vsestranskih metod za oblikovanje telesa in zdravje, deluje na:
- pospeševanje prekrvavitve,
- izločanje odpadnih snovi iz telesa,
- razstrupljanje telesa,
- izboljšuje delovanje limfnega sistema…

Vse s pomočjo rastlin in rastlinskih izvlečkov: divji kostanj, črni ribez, močvirski oslad, arnika, mentol...


Izločanje odvečne vode

Ko v telesu zastaja odvečna voda, nam daje dodaten obseg in dodatno težo. Z izločanjem odvečne vode zmanjšamo obseg, težo in se znebimo odpadnih snovi, ki bi se sicer kopičile v tkivu.


Zmanjšanje celulita

Celulit je sestavljen iz maščobe, vode in odvečnih snovi, ki se kopičijo v tkivu. Mineralno povijanje pomaga izločiti odvečno vodo v kateri so odpadne snovi in tako posledično zmanjšanje celulita.


Topljenje maščob  

Minerali kot je magnezij vpliva na razgradnjo maščobnih celic. Sicer gre za počasen proces, kar pomeni da izključno s povečanim vnosom magnezija ne bomo vidno shujšati, vendar pa k temu doprinese. Ker se med mineralnim povijanjem maščobe razgrajujejo, po tretmaju ne občutimo lakote, saj ima telo že pripravljeno energijo ze delovanje.


Razstrupljanje telesa ali Body Detox

Kopičenje odpadnih snovi organizem obremenjuje, zato se slabše počutimo, nabira se celulit in odvečni kilogrami. Ko jih izločamo, ali drugače rečeno: "se razstrupimo", ustvarjamo bolj alkalno okolje, ki je tudi manj dovzetno za nastanek in razvoj bolezni.


Krepitev žil

Divji kostanj vsebuje komponento escin, ki krepi žile in zmanjšuje krhkost kapilar, posledično se zaradi tega izboljša prekrvavitev. In povezava s celulitom? Boljši kot je pretok krvi, bolj učinkovito se izločajo odpadne snovi in posledično bo manj celulita.  


Hladilni učinek

Mentol je poznan po svojem hladilnem učinku. Pospešuje cirkulacijo, telo pa se mora ogrevati in tako porablja energijo.


Izboljšanje elastičnosti kože

Divji kostanj in azijska centela spodbujata sintezo kolagen, zaradi česar bo koža bolj elastična, celulit pa bo manj opazen.